Pagina instellingen

Tekstgrootte

  • Home
  • School School
    Aanmelden Actueel Opvang Team Schooltijden Vakanties Stichting Agora Werken bij Agora Contact Schoolgids
  • Onderwijs Onderwijs
    Visie Onderwijs organisatie Brede vorming Passend onderwijs Kwaliteit Schooladvies Veiligheid Extra activiteiten
  • Ouders Ouders
    Ouderbetrokkenheid Medezeggenschap Ouderraad Klachten Privacy Verlof Informatie Hulp voor ouders
  • Impressies Impressies
    Korenaar Tweets Foto's

Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid

Integraal Kind Centrum

Passend onderwijs

Brede ontwikkeling

Onderwijs organisatie

Ouderbetrokkenheid  

Op onze school vinden we ouderbetrokkenheid van groot belang. Kinderen van ouders die betrokken zijn bij het leren en ontwikkelen van hun kind, komen meer tot bloei dan kinderen van ouders die deze betrokkenheid niet tonen.

Wat betekent ouderbetrokkenheid?
Ouderbetrokkenheid betekent dat ouders en school vanuit gelijkwaardigheid goed samenwerken. De samenwerking is gericht op de ontwikkeling van uw kind. We willen dat elk kind tot een zo optimaal mogelijke ontwikkeling komt.

 

                                

 

 

 

 

 

 

Waaruit bestaat ouderbetrokkenheid?

  1. Betrokkenheid op de school als (waarden-gemeenschap):
    De school is er niet alleen voor een individueel kind, maar voor alle leerlingen. Het is een gemeenschap van kinderen, ouders en andere volwassenen. Professionals, ouders en kinderen zorgen samen voor een veilige omgeving waarin  kinderen (individueel en als groep) zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit kan alleen wanneer er binnen die gemeenschap waarden en normen zijn bepaald, gedeeld en worden nageleefd.
     
  2. Betrokkenheid op de ontwikkeling van het eigen kind: de educatieve driehoek:
    U heeft als ouder(s) kennis van de ontwikkeling en leerprocessen van uw kind. Vanuit die rol bent u in de educatieve driehoek betrokken. In de educatieve driehoek tussen kind, ouder en leraar is iedereen gelijkwaardig op basis van erkende ongelijkheid.
     
  3. Thuisbetrokkenheid: het faciliteren en stimuleren van de ontwikkeling thuis
    U stimuleert uw kind in de thuissituatie bij de ontwikkeling. Indien gewenst, adviseert de school hierbij.

Communicatie tussen ouders en school

Wij vinden het heel belangrijk dat er een goed contact is tussen ouders en de school. Samen zijn we verantwoordelijk voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen. Als ouders en school samenwerken zal deze ontwikkeling het best verlopen.
Daarom willen wij u vragen om bij ons te komen als u daartoe aanleiding ziet. In gesprek zullen we er samen uit komen!  Sleutelwoorden in het contact met elkaar zijn voor ons: openheid, eerlijkheid en respect.

Contact momenten

Goede contacten tussen school en gezin vinden wij van groot belang. Op diverse manieren wordt dit contact tot stand gebracht

  • We organiseren ouderavonden met een thema, dit in samenwerking met de ouderraad en de medezeggenschapsraad
  • In september wordt er een informatiemoment (startreceptie) georganiseerd. U kunt dan kennismaken met de leerkrachten en krijgt informatie over het programma en de lesmethodes van de unit.
  • Twee tot driemaal per schooljaar worden er contactavonden (tien-minutengesprekken), gehouden. We praten dan over de vorderingen en het welbevinden van uw kind. Vanaf groep 5 is is uw kind in principe aanwezig bij deze gesprekken.
  • 1-2 x per schooljaar is er een datamapgesprek tussen u en uw kind op school. Het doel van dit gesprek is dat u met uw kind praat over de doelen en het werk in de datamap.
  • 1- 2x per schooljaar wordt een klankbordavond georganiseerd. Op deze avonden gaan teamleden en ouders in gesprek over onderwijsontwikkelingen, landelijk en op schoolniveau.
  • Wij houden u op de hoogte van alle relevante zaken op school middels de website, de nieuwsbrief en via e-mail (DigiDuif) .
  • Wanneer u één van de leerkrachten wilt spreken, dan kan dat meestal na schooltijd. Mocht het toch niet goed uitkomen, dan is het altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een gesprek.

Naast de persoonlijke gesprekken informeren wij u over allerlei schoolzaken via de maandelijkse nieuwsbrief en via de mail.

Beleidsplan ouderbetrokkenheid

Contactgegevens

Dr. de Boerstraat 42
1511 VH Oostzaan

075-2010115
info@korenaar.nl
Directeur: Virginija Gudaite

Marjon de Boer

Algemeen

© 2019 Basisschool de Korenaar
Alle rechten voorbehouden.

Onderdeel van Agora
stichting voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek

Privacy verklaring

  • Cookie instellingen

Powered by Social Schools